Rum Lider Nicos Anastasiades, 29 Ocak’ta Lefkoşa’nın ev sahipliği yapacağı MED7 zirvesi için Basın ve Enformasyon Dairesi (PIO) internet sitesine gönderdiği mesajda, Güney AB Ülkeleri Zirvesi’ni sağlam bir uygulamayla toplanmanın en iyi düşünce ve güçlü yönleri birleştirecek eşsiz ve ideal bir ortam sağlayacağını; bu yolun yenilikçi, yapıcı ve ses getiren Avrupa çözüm ve politikalarının oluşturulması ve ileriye götürülmesine önemli bir katkı sağlamaya yardımcı olacağını belirtti.
 
 Anastasiades mesajında, “Hepinizi 29 Ocak’ta 5. Güney AB Ülkeleri zirvesi için Kıbrıs’ta ağırlamayı bekliyorum. Fransa, İtalya, İspanya, Yunanistan, Portekiz ve Malta’dan görevdaşlarımla birlikte düşüncelerimize devam etmeye, Avrupa gündemindeki en baskın konular üzerinde görüş alışverişinde bulunma fırsatı bulacağız” dedi.
 
 Rum Lider son olarak “Bu tür zirveleri düzenlemenin en iyi düşünce ve güçlü yönleri birleştirecek eşsiz ve ideal bir ortam sağlayacağına; bu yolun yenilikçi, yapıcı ve ses getiren Avrupa çözüm ve politikalarının oluşturulması ve ileriye götürülmesine önemli bir katkı sağlamaya yardımcı olacağına inandığını vurguladı.

Editör: TE Bilisim