Rum siyasi partiler de varna zirvesini değerlendirdiler...Disi’nin dışındaki partiler durumdan memnun değil.

 

Alithia gazetesi ise Varna Zirvesine ilişkin haberlerini “Varna Zirvesinde Esaslı Bir Sonuç Yok Ancak Bazı Beklentilerin Yolunu Açıyor – Umurunda Bile Değil Ancak… - Destek Aldık, Yanıt Bekliyoruz – AB-Türkiye İlişkileri Kıbrıs’tan Geçiyor” başlıkları altında verdiği haberinde, Varna zirvesine ilişkin, Rum siyasi partilerin değerlendirmelerine de yer verdi.

Habere göre DİSİ’den yapılan açıklamada AB yetkililerinin Varna zirvesinde izledikleri tutumdan duyulan memnuniyet dile getirilerek Türkiye’nin Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik adım atmasının AB-Türkiye ilişkilerinin aktif olmasıyla mümkün olduğu yorumunda bulunuldu.

AKEL’den yapılan açıklamada ise Varna zirvesinde AB-Türkiye ilişkilerinde özlü bir ilerleme sağlanmadığı, iletişim kanallarının açık tutulmasının ise, sorunların çözümü mekanizmalarının harekete geçebilmesinin tek yolu olduğu belirtildi.

DİKO’dan yapılan açıklamada, AB tarafından yapılan sözlü açıklamaların, Türkiye’nin eylemlerinin sonuçlarını çekilmez kılacak önlemler olarak hayata geçirilmesi gerektiği iddia edildi.

EDEK ise açıklamasında, AB’nin sözlü açıklamaların ötesine geçemediği, sözde Türk kışkırtmalarına engel olabilecek sonuç getirici müdahalelerde bulunamadığı değerlendirmesi yaparken, Tusk’un açıklamasında “iki halktan” bahsetmesinin de endişe verici olduğunu, Anastasiadis’in bu konuda Tusk’tan izahat istemesi gerektiğini vurguladı.

Dayanışma Hareketi Başkanı Eleni Teoharus ise AB’li yetkililerin tüm amacının Rum yönetimini sakinleştirmek olduğu ve iki yüzlü davrandıkları suçlamalarında bulundu.

Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttılar:

Politis: “Kıbrıslı Türkler Bahane – Anastasiadis: Türkiye Onları Kamuflaj Olarak Kullanıyor – DİSİ Memnun DİKO Önlem İstiyor.”

Haravgi: “Erdoğan AB’den 3 Milyar Euro Taahhüdü ve Zaman Aldı – “Türkiye’nin Mesajı Alıp Almadığını Göreceğiz.”

Editör: TE Bilisim