Rum Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun resmi daveti üzerine, ABD’ye hareket etti.
 
Christodoulides – Pompeo görüşmesinin salı günü gerçekleşmesi bekleniyor.
 
Kıbrıslı Bakanı’nın ABD temas programına göre, Mike Pompeo dâhil ABD Dışişleri Bakanlığı Enerji Dairesi'nden Sorumlu Bakan Yardımcısı Francis Fannon, ABD'nin Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı A. Wess Mitchell ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile görüşecek.
 
Kıbrıslı Bakan ABD yetkilileri ile yapacağı ayrı ayrı görüşmeler sırasında Kıbrıs- ABD ilişkileri, enerji konusu, Kıbrıs sorunundaki gelişmeler ve bölgesel gelişmeler ele alınacak.
 
 Christodoulides, çarşamba akşamı Güney Kıbrıs'ın ABD Büyükelçi tarafından verilen bir resepsiyona katılacak ve devamla Washington’dan New York’a hareket edecek.
 
Bakan, New York ziyareti sırasında ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Bayan Nimrata Nikki Haley ile görüşecek ve görüşme sırasında UNFICYP ve BM Güvenlik Konseyi üyelerinin Kıbrıs sorunundaki gelişmelere katılımı konusu ele alınması bekleniyor.
 
Bakan, perşembe akşamı Washington’a dönecek ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo tarafından düzenlenen bir akşam yemeğine katılacak.
 
Christodoulides, cuma akşamı Washington merkezli düşünce kuruluşu Atlantik Konseyi (Atlantic Council) tarafından düzenleyecek bir münazaraya katılacak.

Editör: TE Bilisim