Rum Sağlık Bakanı Constantinos Ioannou, pazar günü yaptığı açıklamada, koronavirüsüyle mücadele edilebilmesi için herkesin kesinlikle çevresiyle temasını sınırlaması gerektiğine dikkat çekti.
 Ioannou, “Teyit edilmiş vakalardaki büyük artıştan çok endişe duymaktayız. Temas takibi, virüsün kendilerini sınırlamayan kişiler tarafından aileyle ve arkadaş ortamıyla başkalarına geçtiğini göstermiştir. Maalesef kendilerini sınırlamayan ve bilmeden koronavirüsü bulaştıran birçok vaka bulduk” şeklinde konuştu.
 Virüsle mücadele için kesinlikle başkalarıyla teması sınırlandırmak gerektiğini belirten Sağlık Bakanı, son vakalarda virüs taşıyıcılarının 15’ten fazla kişiyle temas ettiğinin belirlendiğini, bu zihniyetin tüm çabaları baltaladığını kaydetti.
 Constantinos Ioannou şöyle konuştu: 
“Maalesef birçok kişi durumun ciddiyetini anlamıyor ve sorumsuzca hareket etmeye devam ediyor.Temas takibi sürecinin uzmanlara hızlı bir şekilde virüsün yayılmasını önlemek için teyit edilmiş bir vakanın temas ettiği kişilerin süratle bulunmasına yardımcı oluyor. Kişiler kendilerini sınırlandırmazlarsa bu sürecin bir anlamı kalmıyor.”

Editör: TE Bilisim