Rum Sağlık Bakanlığı pazartesi günü kafe, restoran ve barlar için COVID-19’ın yayılmasıyla mücadele kapsamında yeni talimatlar açıkladı.
 
Bakanlık gıda işletme yöneticilerine elemanlarına hastalığın olası semptomları hakkında yazılı bilgi vermeleri, bu tür semptomları olan elemanların evde kalmaları ve tıbbi tavsiye almalarını istemeleri çağrısında bulundu.

Talimatlarda, elemanların kendi sıcaklıklarını ölçmeleri gerektiğini, bunun zorunlu bir tedbir, halkın sıcaklığını ölçmenin ise bir seçenek olduğu belirtildi.
 
Bakanlık, tüm kafe, restoran ve barların girişlerine, müşterilerine, sosyal mesafe, ellerin iyi yıkanması ve dezenfekte gibi basit korunma tedbirler veren bilgiler yerleştirmeleri gerektiğini kaydetti. 
 
Her masaya en fazla 10 kişinin oturtulabileceği, çalışanların müşterilerle olabildiğince sınırlı konuşması, tüm personelin maske ve eldiven kullanmaları da ifade edildi.
 
İşyerlerin tek kullanımlık fiyat menüsü tercih etmeleri, menülerin müşteriye gönderilmesi ve hatta elektronik olarak gönderilmesi tavsiye edildi. Menünün her kullanımdan sonra dezenfekte edilmesi, işletmelerin tek kullanımlık masa örtüsü kullanmaları, nakit para alımını sınırlandırmaları gerektiği de belirtildi.
 
İşletmelerin tuvaletlerinde sıvı sabun, tek kullanımlık el havlusu ve antiseptik alkol solüsyonu bulundurulması gerektiği, gün içinde bütün zeminlerin, tuvaletlerin temiz tutulması ve düzenli olarak dezenfekte edilmesi gerektiği hatırlatıldı.
 

Editör: TE Bilisim