Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromou, üçlü işbirliğinin, Doğu Akdeniz’in tümünü ve Yakın Doğu’yu kapsayan üçlü ilişkilerin olduğu bir coğrafya olduğunu belirtti.
 
Sözcü  yaptığı açıklamada, pazar günü Amman’da yapılacak olan Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Ürdün arasındaki Üçlü Zirve’nin ikincisinden ve çarşamba günü Beyrut’ta Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Lübnan arasında Dışişleri Bakanları düzeyinde yapılan Üçlü Zirve’den bahsetti.
 
Prodromou, üçlü işbirliği ağının Güney Kıbrıs-Yunanistan-Lübnan ilişkisiyle zenginleştiğini, enerji alanında önemli umutlar olduğunu, bunun Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Ürdün işbirliğiyle devam edeceğini söyledi.
 
Prodromos Prodromou, ikinci Güney Kıbrıs-Yunanistan-Ürdün Zirvesi’nin bu ilişkiyi daha da ileriye götüreceğini, Doğu Akdeniz ve Yakın Doğu’yu kapsayacağını kaydetti.
 
Prodromou, Güney Kıbrıs-Yunanistan-Ürdün ilişkisinin başarısının diğer Arap ülkelerinin katılma isteğini gösterdiğini, şimdi dördüncü bir komşu ülkenin katılımıyla görüşmeler yapılacağını ifade etti.

Editör: TE Bilisim