Güney Kıbrıs'ın Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, Kıbrıs sorununa müzakere yoluyla çözüm bulunabileceğine inandığını belirtti.

Haravgi gazetesi, Sözcü Konstantinos Letimbiotis’in, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Rumların örgütlü olduğu PSEKA örgütünün ABD’nin Washington kentindeki 38’inci komite toplantısı çerçevesinde yaptığı açıklamada, “Kıbrıs Rum tarafının hâlâ müzakere masasında olduğunu” söylediğini yazdı.

Habere göre Letimbiotis Kıbrıs Haber Ajansı’na verdiği demeçte; “Kıbrıslı Türklerin de müzakere masasına geri dönmelerini istediklerini, Kıbrıs sorununa kalıcı bir çözüm bulunabileceğinden emin olduklarını” savundu.

Kongre çerçevesinde birçok kongre üyesi ve senatörle temaslar gerçekleştiren ve Kıbrıs Rum tarafının Kıbrıs sorununa ilişkin atacağı adımlar hakkında bilgilendirmede bulunan Letimbiotis, “temasları sonrasında ABD ve Kıbrıs arasındaki mükemmel ilişkilerin daha da geliştirilmesi yönünde niyetler gözlemlediğini ve tıpkı Yunanistan gibi Kıbrıs’ın da Akdeniz’de kayda değer bir müttefik olduğunun aşikar olduğunu” öne sürdü.

AB’nin müzakerelere daha etkin müdahil olması konusuna ilişkin ise Letimbiotis, “Rum hükümetinin birincil hedefinin bu olduğunu ve ilk olarak Rum Yönetimi Başkanı’nın temaslarını gerçekleştirmesi gerektiğini” vurguladı.

Güney Kıbrıs 2024 Dünya Mutluluk Endeksi’nde 50’nci sırada Güney Kıbrıs 2024 Dünya Mutluluk Endeksi’nde 50’nci sırada

Letimbiotis, bir soru üzerine ise, Türkiye’deki seçimlerin gerçekten bir dönüm noktası olduğunu ancak kendilerinin, seçimlere kadarki dönemde olduğu gibi seçimlerden sonraki dönemde de, uygun zemini hazırlamak adına temaslar gerçekleştirmeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Letimbiotis, Türkiye ve Yunanistan’daki seçimler sonrasında Kıbrıs’ta müzakerelerin yeniden başlaması için gerekli koşulların oluşmasını umut ettiklerini de vurguladı.