KKTC’de bir haftalık sürede 18 yangın, 21 de özel servis olayı meydana geldi. Yangınlar sonucunda 1 Milyon 51 bin 500 TL zarar oluştu.
İtfaiye Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 17-23 Ağustos tarihleri arasında çıkan yangınların muhtemel sebepleri, elektrik kaynaklı kısa devre, kişi/ler tarafından yakma, söndürülmeden atılan sigara izmaritleri ve aracın patlayan lastiğinin yere sürünüp, ısınıp alevlenmesi olarak sıralandı.
Yangınların 5’i Lefkoşa’da, 4’ü Gazimağusa’da, 3’ü Girne’de, 2’si İskele’de, diğerleri ise Geçitkale, Vadili, Yeşilköy ve Dipkarpaz’da meydana geldi.
Özel servis olayları ise; yüksek ağaç, derin kuyu ve araçların motor bölümünde mahsur kalan kedilerin kurtarılması, asansörde mahsur kalan şahısların kurtarılması, derin kuyuya düşen köpeğin kurtarılması, özel görev ve hayatını kaybeden şahısların adli soruşturma amaçlı hastaneye sevkinin sağlanması olarak açıklandı.
Bu olayların 8’i Girne’de, 7’si Lefkoşa’da, 3’ü Gazimağusa’da, diğerleri ise Çağlayan, Gemikonağı ve Geçitkale’de meydana geldi.





