Uğur Karagözlü, Denktaş’ın aile ilişkileri konusunda “Bence tek kelimeyle muhteşemdi. Mükemmel bir eş, baba ve dedeydi bana ve ailesine göre. Gerçi o her zaman aksini düşünmüş ve dile getirmişti. İşleri nedeniyle onları ihmal ettiğine inanırdı” dedi.

Denktaş’ın, çocuklarının aldığı kararlara asla müdahale etmediğini belirten Karagözlü, yakın geçmişte, Denktaş’ın çocuklarına ve torunlarına “nasıl bir baba ve dedeydi” diye sorduğunu ve onların da kendisiyle hemfikir olduğunu anlattı.

Uğur Karagözlü, aileyle bu konuda yaptığı sohbeti şöyle aktardı:

“Kızı Değer ‘Daha ne yapacaktı?’ diye sordu ve anlattı: Küçüklüklerinde Ankara’da ve burada ilkokula giderken kahvaltılarını her sabah babalarının hazırladığını, onları babalarının giydirdiğini ve okula yolladığını…

Torunu Ender Bahri, dedelerinin her zaman, iş programı ne kadar yoğun olursa olsun onlara zaman ayırdığını, sevgi gösterdiğini anlattı.

Gelini Müge Denktaş ise Denktaş Beyi (bana göre) çok farklı kılan bir özelliğinden bahsetti. Denktaş’ın nefsini öldürmeden kendini öldürmesinden... Ruhunu arındırmış birisiydi. Dünya malında zerre kadar gözü yoktu. Hiçbir zaman para, gösteriş hırsı olmadı. Para hiçbir zaman hedefi olmadı, ne de mutluluk veya üzüntü kaynağı…

Editör: TE Bilisim