Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, Akıncılar ve Büyükkonuk köylerindeki festivalleri zİyaret etti.

Akıncılar köyü 'Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı’nın 13’üncüsü, köy meydanında düzenlendi. Eşi Meral Akıncı ile birlikte etkinlik alanını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya yurttaşlar büyük ilgi gösterdi.  

Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, stantları gezdi, kendisine ikram edilen yerel ürünleri tadarak alışveriş yaptı. 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, köy meydanında bulunan kahvede oturarak yurttaşlarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

BÜYÜKKONUK'TA SLOW FOOD FESTİVALİ

Büyükkonuk ise, 2. Slow Food Kom-i Kebir Akdeniz Uluslararası Gastronomi Festivali'ne evsahipliği yaptı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı ile birlikte ziyaret ettiği festivalde yaptığı konuşmada böylesi festivallerin oldukça önemli olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, düzenlenen festivallerin yurttaşla buluşmak için önemli bir fırsat sunduğunu dile getirerek bu festivallerin sayısının artmasını temenni etti.

Konuşmasının ardından stantları gezerek sergilenen Slow Food ürünleriyle ilgili stant sahipleri ve Slow Food Komi Kebir Lideri Gülay Komili’den bilgi alan Cumhurbaşkanı Akıncı, yurttaşlarla da sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Editör: TE Bilisim