Araştırma şirketi CMIRS’in ülkede Aralık 2018’de yaptığı  araştırma sonucuna göre en güvenilen siyasi kurumlar sıralamasında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı %61.60 ile birinci sırada yer alıyor.

Siyasi kurumlar güven sıralamasında Cumhurbaşkanı Akıncı’yı %49.6 ile hükümet, %45 ile Meclis ve %40.2 ile siyasi partiler takip ediyor. CMIRS’in üç ayda bir düzenli olarak yaptığı araştırmanın Aralık 2018 sonuçlarına göre en çok güven duyulan siyasi Eylül 2015’ten itibaren her araştırmada olduğu gibi Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı olmaya devam etti.

Kıbrıs Gazetesi’nin yayımladığı araştırma sonuçlarına göre Nisan 2015’te Cumhurbaşkanı seçilen ve göreve başlayan Mustafa Akıncı, güven seviyesini her zaman üst seviyede tuttu, halkın en güvendiği siyasetçi olarak istikrarını hep korudu.

 3 ayda bir yapılan anketlerde Cumhurbaşkanı Akıncı, her zaman siyasi alanda en güvenilir isimler listesinin ilk sırasında yer aldı. 26 Nisan 2015’teki Cumhurbaşkanlığı seçiminde seçmenlerin %60.50’sinin onayıyla Cumhurbaşkanlığına seçilen Mustafa Akıncı, araştırma sonuçlarına göre halk desteğini koruyor.

Editör: TE Bilisim