Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, vatandaşın ülkede yaşanan ekonomik krizden etkilendiğini ve haklı şikâyetlerde bulunduğunu belirterek, "Bu halk artık bu düzen konusunda bir karar vermek zorunda... Bu düzenin değişmesini istiyorsa o zaman seçmen bize bir şans vermek zorunda" dedi.
YDP’den yapılan açıklamaya göre, YDP milletvekili adayları, bugün, Özgür İşadamları Derneği’nin düzenlediği kahvaltıya katılarak, iş dünyasının sıkıntıları hakkında görüş alışverişinde bulundu.
YDP Genel Başkan Erhan Arıklı, burada yaptığı konuşmada, vatandaşın ekonomik krizden “ciddi şekilde” etkilendiğini ve “haklı şikâyetlerde” bulunduğuna işaret ederek, bu düzenin pansuman tedbirlerle iyileştirilemeyeceğini, ciddi yapısal değişime ve reformlara ihtiyaç duyulduğunu, bunların yapılmaması halinde bu sıkıntıların artarak devam edeceğini söyledi. 
"Siyasete küsmeyin. Bu siyasetçileri seçen sizsiniz" diyen Arıklı, "Bu halk artık bu düzen konusunda bir karar vermek zorunda. Bu düzenden memnunsa bu düzen partilerini tekrar iş başına getirip hayatına mutlu bir şekilde devam edecek. Bu düzenin değişmesini istiyorsa o zaman seçmen bize bir şans vermek zorunda..." şeklinde devam etti.
Arıklı, ekonomik krizden çıkış için Türkiye ile ekonomik entegrasyonun “şart” olduğunu ifade ederek, “Türkiye ile gümrükleri kaldırmalıyız. Gümrüklerin kaldırılmasından gelir kaybını Türkiye telafi edecektir. Biz bunun anlaşmasını yaptık.  Şimdi iş uygulamaya kaldı" dedi.