Hür-İş Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Çaluda, hükümete çağrı yaparak, Mecliste 10 dönüm arazi tartışması yerine daha ivedi ve acil konuların ele alınması gerektiğini söyledi.
Hür-İş Başkanı Ahmet Çaluda yaptığı yazılı açıklamada, ülkede yaşanan olumsuzluklara dikkat çekerek, Meclis’te Rauf Raif Denktaş Üniversitesi’ne 10 yıllığına kiraya verilen araziyi konu ederek, gündem değiştirilmek istenildiğini ileri sürdü.
Çaluda açıklamasına şöyle devam etti;
“Ülkemizde onlarca sorun dağ gibi büyürken, sırf algı yaratmak ve yön değiştirmek isteyen hükümetin başındakiler ülkemizde yabancı yatırımcılara peşkeş çekilen sahilleri görmezden gelmeye devam ediyor. Halk artık banka taksitlerini ödeyemez noktaya gelmiştir. Her geçen gün artan döviz karşısında değer kaybeden Türk lirası halkımızın gelirini daha da düşürmüş ve bir çok vatandaşımızı çıkmaza sokmuştur. Mecliste 10 dönüm arazi peşine düşenler neden halkın düştüğü durumun peşine düşmüyor? Bugün ülkemizin en güzel sahilleri yabancı yatırımcılara peşkeş çekilirken neden sessiz kalıyorlar? İnsan emeğinin sömürüldüğü ülkemizde dövizin tavan yapması, eğitim ve sağlık giderlerini karşılamakta zorlanan halkımızın içinde bulunduğu çıkmazı mecliste kimse konu etmiyor”
Çaluda, Hür-iş Federasyonu olarak önceliklerinin vatandaşın, çalışanların sorunlarını çözümlemek ve daha yaşanabilir bir ülke adına onlara bu zor dönemde yardımcı olmak olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilisim