“GÖMÜLDÜĞÜ YERİN BİLİNEMEMESİ KANAYAN YARA”

 

Türk Cemaat Meclisi üyesiyken şehit düşen Cengiz Ratip, 54’üncü ölüm yıl dönümünde törenle anıldı. Törende konuşan Şehit Cengiz Ratip’in oğlu Mustafa Kemal Gökeri, “Babamın 54 yıldan bugüne gömüldüğü yerin bilinememesi aile için kanayan yaradır” dedi.

 

Türk Cemaat Meclisi üyesiyken şehit düşen Cengiz Ratip, 54’üncü ölüm yıl dönümünde Cumhuriyet Meclisi’nde bulunan Şehit Cengiz Ratip Kütüphanesi’nde düzenlenen törenle anıldı. Tören, saygı duruşu ile başladı.

 

Özgeçmişinin okunduğu törende, 10 Eylül 1961’de milletvekili seçilen Cengiz Ratip’in 14 Şubat 1964’te Poli’de kurulan bir pusu sonucu şehit edildiği, nereye gömüldüğünün ise hâlâ bilinmediği kaydedildi. Cengiz Ratip’in adı 14 Şubat 2009 tarihinde Cumhuriyet Meclisi Kütüphanesi’ne verilmişti.

Şehit Cengiz Ratip’in oğlu Mustafa Kemal Gökeri, konuşmasının başında kütüphaneye babasının adının verilmesinde katkısı olan dönemin Meclis Başkanı Fatma Ekenoğlu, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’nin merhum eski Başkanı Ertan Ersan’a ve yazıları ile konuyu gündeme getiren gazeteci Sevgül Uludağ’a teşekkür etti. Babası Cengiz Ratip’in ilk ve tek şehit milletvekili olduğunu kaydeden Gökeri, “Babamın 54 yıldan bugüne gömüldüğü yerin bilinememesi aile için kanayan yaradır” dedi.

 

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da, Cemaat Meclisi’nde milletvekili olarak görev yapmış Cengiz Ratip’in kayıp oluşundan dolayı üzüntü duyduklarını belirtti. Uluçay, kayıplarla ilgili bilgisi olanlara Kayıp Şahıslar Komitesi’ne başvurma çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilisim