Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Zafer Erdoğmuş, test konusunda sosyal medyadan yorum yapan bazı kesimlere tepki gösterdi ve “Bir taraftan sözüm ona bu salgında hizmet verenleri alkışlarken diğer taraftan yine klavyelerinizdeki tuşlarla yerin dibine sokuyorsunuz” dedi.

Alkışların can korkusundan olduğunu çok iyi anladığını söyleyen Erdoğmuş, “Keşke emeğe duyulan saygıdan olsaydı. Bazen bu riski alıp kime hizmet ettiğimizi sorguluyorum”  diye konuştu.

Dr. Zafer Erdoğmuş’un paylaşımı şöyle; 

GÖRMEYEN GÖZLER İÇİN

Sizler güvenli evlerinizde derin uykuda iken , tüm hastanelerimizde hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımız alarm halinde çalışıyor, temaslı takibi yapan enfeksiyon hastalıkları hemşireleri ve daha pekçok hemşire sabahın 3’ünde 4’ünde PCR örneği almak için temaslıları veya şüphelileri evinde veya karantinada kaldıkları yerde ziyaret ediyorlar. Bunları biliyormusunuz? 

Şüpheli kişiler özel kıyafetlerle yine bu hemşirelerimiz ve ambulans şoförlerimizle bulundukları yerden alınıp izole şekilde karantina servisine taşınıyor, hiçkimseye bulaşma riski olmasın diye. Siz evinizde güvende olun diye yüzlerce insan emek harcıyor, bunları biliyormusunuz?

Yoksa bildiğiniz tek şey, şu ülke şu kadar test yapmış, şu kadar tarama yapmış , bizim canımız Allah ‘ a emanet demek mi?

Bir taraftan sözüm ona bu salgında hizmet verenleri alkışlarken diğer taraftan yine klavyelerinizdeki tuşlarla yerin dibine sokuyorsunuz.

Alkışlarınızın can korkusundan olduğunu ben çok iyi anladım, keşke emeğe duyulan saygıdan olsaydı. Bazen bu riski alıp kime hizmet ettiğimizi sorguluyorum gerçekten .

Bir hekim ve vatandaş olarak bu pandemiyi KKTC’de yaşadığım için kendimi şanslı hissediyorum. Görmeyen gözlere de tavsiyem budur

Editör: TE Bilisim