Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından “Kapalı Maraş” toplantısına ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı makamını yakından ilgilendiren Kapalı Maraş konusunda bilimsel bir toplantı düzenlenecekse, bunun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden kısa bir süre önce gerçekleştirilmesinin doğru olmadığını belirten Erhürman, toplantının bilimsel olması için bunun öncülüğünü bilim insanlarının, özellikle de üniversitelerin yapması gerektiğine dikkat çekti.

Toplantıya siyasi çağırılacaksa, siyasi yelpazedeki tüm renklerin orada bulunmasına özen gösterilmesi gerektiğini ifade eden Erhürman, tüm bunları toplantının yöntemine dair ciddi sorunlar olarak nitelendirdi.

Kıbrıs Türk halkının gailesinin belirsizlikten uzaklaşarak öngörülebilirliğe, ülkede ve bölgede kalıcı barışa ve istikrara ulaşmak, uluslararası toplumla ve uluslararası hukukla buluşma olduğunu dile getiren Tufan Erhürman, Kapalı Maraş dahil ilgili tüm konularda uluslararası hukukla çelişmeyecek çözüm formülleri üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

“Hedefimiz, Kıbrıs Türk halkının varlığını, kültürünü, kimliğini, tam bir özgüven içinde ve güçlü biçimde geleceğe taşımaktır” diyen Erhürman, “Bunun için de bizi uluslararası toplumdan, uluslararası hukuktan ve meşru zeminden uzaklaştıracak hamlelere değil, bunlara her gün biraz daha yaklaştıracak adımlara ihtiyacımız vardır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim