Kamu-İş Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu, hayatını alın teriyle ve emeğiyle kazanan tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı.

Serdaroğlu yazılı açıklamasında, “Arzumuz, geçimini emeği ile kazanan herkes için sendikalaşmanın önünün açılması ve emekçinin kazanılmış haklarının sömürülmemesi yönündedir” dedi.

Serdaroğlu, 134 yıl önce işçilerin “8 saatlik iş günü” için greve gitmesiyle başlayan 1 Mayıs’ın, “işçilerin ve emekçilerin farklılıklara rağmen ötekileştirmeden, hak ve adalet için birlik, beraberlik, dayanışma içinde ve haksızlıklara karşı mücadele için tek yumrukla, tek çatı altında toplandığı gün” olduğunu kaydetti.

“Emek en yüce değerdir ve kazanılmış hakların sömürülmesi söz konusu değildir” ifadelerini kullanan Serdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:

“İşçi ve emekçinin gücü birlik ve beraberlikten gelmektedir. Tek yumruk ve tek çatı altında olduktan sonra yüzyıllardır tüm dünyada süren adaletsizlikler, sömürgeler ve haksızlıkların son bulacağından şüphemiz yoktur.

Ülkedeki ekonomik, sosyal ve siyasi yapının her geçen gün kötüye gitmesiyle işçi ve emekçinin parasına ve kazanılmış haklarına göz dikenler bilmelidirler ki ne halkımız ne de işçilerimiz buna izin vermeyecektir.

1 Mayıs İşçi Bayramını en içten duygularla kutlar, tüm emekçilere başta sağlık, mutluluk ve kaliteli bir yaşam dilerim.”

Editör: TE Bilisim