Londra Kıbrıs Türk Gençlik Birliği Başkanı Nafiya Horozoğlu,koronavirüs paniğinin yaşandığı bugünlerde İngiltere'deki Kıbrıslı Türklerin içinde bulundukları durumu Kıbrıs Gençtv'de Muazzez Gazihan'ın hazırlayıp sunduğu Gündem Özel programına skype ile bağlanarak değerlendirmelerde bulundu.

Londra da ki son durumu hükümetin almış olduğu kararları dile getiren Horozoğlu, “Londra’da herkes kendinden sorumludur “diyerek orada yaşanları alınan önlemleri aktardı.

Londra’da güzel güneşli bir hava olduğunu, toplu taşımaların devam ettiğini,marketlerde yine uzun kuyruklar olduğundan söz etti.

Özellikle, Kıbrıs’ta doğup büyüyen ama daha sonra İngiltere’ye göç eden insanların cenazeleri konusuna vurgu yaparak,“cenazesi bekleyen 14 aile var" diyerek hükümete çağrıda bulundu.

Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden, Kıbrıs’ta doğup büyüyen ama daha sonra İngiltere’ye göç eden insanların cenazeleri var diyen Horozoğlu, cenazesi bekleyen 14 aile olduğunu, Kıbrıs’ta gömülmek isteyen 8 cenaze için işlem başlatıldığını belirterek, hükümet yetkilileri ile görüşmelerin sürdüğünü, onlarında KKTC’de yoğun çalışmalar içerisinde farkında olduklarını da söyleyerek bu duruma bir an önce çözüm getirilmesi gerektiğini söyledi. Ailelerin 4 haftadan beridir bu konuda bekletildiğini açıkladı.

“Bu vatandaşlarımızın son istekleri doğdukları ülkede toprağa verilmek en büyük haklarıdır” diyen Horozoğlu, Türkiye gibi diğer ülkeler vatandaşların cenazelerini almaya devam ediyor şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim