23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 100. Yılı nedeniyle kurum ve kuruluşlar kutlama mesajları yayımlıyor.

Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının bu yıl, Korona virüs salgını nedeniyle okullarda ve tören alanlarında kutlanamadığını, ancak sosyal medya ve televizyonlar için hazırlanan videolarla çocukların bayram coşkusunu takip etmeninmoral verici olduğunu kaydetti.

Özçınar, yayınladığı 23 Nisan mesajında “Çocukların en büyük bayramı 23 Nisan’ı en içten dileklerimle kutlarken, sağlık, huzur ve barış içinde yaşayacakları bir dünya temenni ederim.Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açan ve 23 Nisan’ı bayram olarak çocuklarımıza armağan eden Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü de saygı ve minnetle anarım.Tüm halkımıza sağlıklı yarınlar dilerim.” ifadelerine yer verdi.

SADIKOĞLU: “EVDE AMA AYNI COŞKU VE HEYECANLA KUTLUYORUZ”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılı dolayısıyla yayınladığı mesajla çocuklara seslendi. 

Mesajında, bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın her yılkinden farklı olduğuna dikkat çeken Sadıkoğlu, çocukların, evde olunmasına rağmen, aynı heyecan ve coşkunun hâkim olduğunu söyledi. 

Başkan Sadıkoğlu, mesajının devamında “Sizler, çocuk yaşta olmanıza rağmen çok önemli bir sürece tanıklık ediyorsunuz. Sağlığımız için, geleceğe daha umutla bakmak ve sağlam adımlarla ilerleyebilmek için sizler gibi hepimiz evlerimizdeyiz. Bu süreci, hep birlikle başarıyla tamamlayacağımıza inanıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Sadıkoğlu çocuklara bu özel günü armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle andığını belirtti.

GÜRCAFER: “ÇOCUKLARIMIZIN GELECEK 23 NİSANLARI ÖZGÜRCE KUTLAMALARINI DİLERİM”

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, bu yıl Çocuk Bayramı’nın korona virüsün gölgesinde kutlanacağını belirterek, “Çocuklarımızın gelecek 23 Nisanları eskiden olduğu gibi özgürce oyunlar oynayarak ve dans ederek kutlamalarını dilerim” ifadelerini kullandı.

Gürcafer, yayınladığı 23 Nisan mesajında şunları kaydetti:

“Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara hediyesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl dünyayı etkisi altına alan koronavirus salgını ve salgınla mücadeleye yönelik alınan tedbirlerin gölgesinde kutlanacak.

Geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızdan ve ailelerinden evde kalmalarını ve yetkililerce alınan tedbirlere hassasiyetle uymaya devam etmelerini rica ederken, çocuklarımızın gelecek 23 Nisanları eskiden olduğu gibi özgürce oyunlar oynayarak ve dans ederek kutlamalarını dilerim.

İnanıyorum ki, çocuklarımızın sorumluluklarının bilincinde, ülkesini seven, ufku geniş bir nesil olarak yetiştirmeyi başardıkça geleceğe de güvenle bakabileceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, yaşama sevincimiz olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım.”    

MANGA: “ONUR VE GURURLA KUTLUYORUZ”

Kıbrıs Türk memur Sendikası (MEMUR-SEN) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının onur ve gururla kutlandığını belirtti.

MEMUR-SEN Genel Başkanı Akın Manga Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. açılış yıl dönümünün kutlandığını hatırlatarak, “Ulu Önder Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan gününü, bugün millet olarak “Ulusal Egemenlik ve Çocuk” bayramı olarak kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Manga, Türk Ulusunun ve çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutladığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim