Polis Basın Subaylığı, sokağa çıkmak için polisten alınacak izinlerin, oluşturulan whats app mesaj hatları üzerinden alınabileceğini açıkladi.
Polisten izin başvurusunda bulunulabilecek Whats App mesaj hatları şöyle:
0548 811 0155
0548 811 0156
0548 811 0157
0548 811 0158
Açıklamada, Bakanlar Kurulu tarafından, Korona Virüs’ün (Covid-19) yayılmasını önlemek amacıyla Kısmi Sokağa Çıkma Yasağı ilan edilmesinin ardından, sokağa çıkma yasağı kapsamında bulunan kişilere, polis merkezleri ve karakollarına müracaat ederek mazeretleri geçerli ve elzem olanlara polis tarafından kısıtlı izin verilmekte olduğuna işaret edilerek, şöyle denildi:
“Polis merkezlerindeki virüsün yayılma risklerini azaltmak, yığılmaları önlemek ve teması azaltmak maksadıyla bugünden itibaren söz konusu izin başvuruları Polis Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Whats App mesaj hatları üzerinden de alınacaktır.
Whats App mesaj hatları üzerinden izin almak için başvurmak isteyenler; söz konusu hatlarından birisine kimlik kartı/pasaportunun görüntüsü ile mazeretini iletmek koşuluyla başvuruda bulunabileceklerdir. 
Whats App mesaj hatlarından izin başvuruları  
hafta içi günlerde 06:00 - 1800 saatleri arasında,
Cumartesi günleri ise 07:00 - 1300 saatleri arasında kabul edilecektir.
Whats App mesaj hatları üzerinden izin başvurusunda bulunan kişilere yazılı bir belge verilemeyecek olup, geçerli izin verilip verilmediği hususunda aynı hatlar üzerinden müracaatçıya dönüş yapılacaktır. 
Bunların dışında da arzu edenler, şahsen polis merkezlerine /karakollarına müracaat ederek de izin başvurusunda bulunulabilecektir.”