11 Ocak 2013 tarihinde kurulan Rauf R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği, 4. Olağan Genel Kurulunu Lefkoşa Genel Merkezinde gerçekleştirdi.

Denktaş’cı düşüncenin Başkanlığı yine Latif Akça’ya verilirken, Ender Denktaş Dernek Yönetimi kararı ile gösteridiği ilgi alaka ve desteklerden dolayı Fahri Üyeliğe getirildi.
Genel Kurulda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Divan Kurulu oluşturuldu.

Divana Gökhan Güler başkanlık ederken kurula Erkan Akkaya ve Havva Tahtacı eşilk ettiler.

Kurucu Başkan Latif Akça,Faaliyet Raporunu okuyarak  Derneğin kuruluş sürecinden bu güne kadar yaşadıklarını anlatarak başladığı konuşmasında, Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf R. Denktaş'ın Anıt Mezarının öncelikleri arasında ilk sırada olduğunu ve bir an evvel anıtın bitirilmesi için verdikleri büyük mücadeleyi anlattı.

Lider Denktaş’ın düşüncelerini yaşatmak adına gerek eğitim ayağı gerekse lobicilik faaliyetleri hakkında üyeleri bilgilendiren Akça; Tarih bilincinin bir milletin devamlılığının tek garantisi olduğunu , zihin olarak işgal edilmiş, milli benliğini kaybetmiş milletlerin asimile olmaya, yok olmaya mahkum olduğunu , gelecek kuşaklara aktarılmayan milli şuurun, geleceği kaybettiğimiz anlamına geleceğine vurgu yaptı.

Konuşmasında bu güne kadar bu anlamlı projelerde ve çalışmalarda maddi manevi katkı koyan emeği geçmiş tüm dernek üyelerine teşekkür etti.

"Liderimiz Denktaş  bizlere bedenen veda ettiği güne kadar devamlı olarak varoluş, bağımsızlık, özgürlük ve egemenlik mücadelemizi devam ettirmemizi davayı sahipsiz bırakmamamızı vasiyet etmiştir. Rauf Denktaş dünya durdukça her zaman sevgi saygı rahmetle anılacak ve unutturulmayacaktır" diyen Akça son olarak "Kurucu Cumhurbaşkanı  Denktaş'ı rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz" dedi.                               

Ardından Derneği Mali Bütçe okunup üyeler tarafından onaylandı. 

Rauf Denktaş’ın kızı Sn. Ender Denktaş  Derneğin üyeleri tarafından  Fahri Üyeliğe getirilerek kendisine Plaketi takdim edildi. 

Konuşmaların ardından Dernek Başkanı, Yönetim Kurulu, Denetleme ve Disiplin Kurulu seçimlerine geçildi.

Genel Başkanlığa Latif Akça getirildi.

Yönetim Kurulu tek liste olduğu için üyeler tarafından seçimsiz onaylandı.

 Görev dağılımları Yönetim Kurulunun ilk toplantısından sonra belirlenecek.

Editör: TE Bilisim