Ülkedeki bazı sendikalar, “halkı düşünmeyen ve zamlarla bütçeyi dengelemeye çalışan hükümete karşı” grev ve eylemleri artırma kararlığında olduklarını kaydederek, 1 Nisan eylemiyle başlayan eylemlilik sürecine devam edeceklerini açıkladı.
Sendikalar, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) binasında bir araya gelerek yaptıkları basın açıklamasında, ilk olarak, yarın, Girne Liman İdaresi ve Girne Gümrük Dairesi’nde tam gün uyarı grevine gidileceğine duyurdu.
Cuma günü ise, Mağusa’da yapılacak grevlerin yanında, yürüyüş eylemi, ekmek ve mum dağıtımı etkinliği düzenlenecek.
Cuma günü yapılacak eylem ve grevin ayrıntılarının yanında, sendikaların devam edecek olan “hayat durdurucu genel grevler ve eylemler” takvimi, perşembe günü halkla paylaşılacak.
Sendikalar, sendikaların dışında kalan esnaf, zanaatkar, iş ve sanayi çevreleri ile tüm üreticiler de eylem ve grevlere destek vermeye davet etti.
ELMALI: “BU TOPLUM BU YAPILAN UYGULAMALARI KABUL ETMEYECEKTİR”
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Ozan Elmalı, sendikalar adına yaptığı konuşmada, sendikaların uzun vadeli bir mücadele içine girdiğini belirterek, eylemlilik sürecine devam edeceklerini kaydetti.
Elektrik faturalarının vatandaşa “acımasızca yansımasının” bütün toplumda infial yarattığını belirten Elmalı, “Buna rağmen hükümetin, ortaya koyduğu çözümlerin tahmin edici olmadığı ve adeta halkla dalga geçercesine açıklamalarda bulunduklarını, kaynak olmadığını söylemelerine rağmen sermayeye teşvik yaratmaya, birilerini atamaya ve memnun etmeye devam ettiklerini” öne sürdü. 
Elmalı, “Bu toplum bu yapılan uygulamaları kabul etmeyecektir. Halkla dalga geçilmez. Buna kimsenin hakkı yoktur” dedi.
Açıklamada imzası yer alan sendikalar şunlar: 
“KTÖS, KTOEÖS, KTAMS, KOOP-SEN, BES, DEV-İŞ, TÜRK-SEN, DAÜ BİR-SEN, BASIN-SEN, GÜÇ-SEN, ÇAĞ-SEN, HÜR-İŞ, KAMU-SEN,  HAK-SEN, MAĞUSA TÜRK GENEL İŞ, DEV-İŞ’e bağlı; Devrimci Genel İş, Emek-İş, Petrol-İş, TÜRK-SEN’e bağlı; El-Sen, Tel-Sen, TES, KES, Gıda-Sen, Liman-Sen, As-Sen, HÜR-İŞ’e bağlı; Kamu-İş, Bay-Sen, DAÜ Per-Sen, BASS, Büro-İş.”

Editör: TE Bilisim