ATAOĞLU: “BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ ETKİNLİKLERİ ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE DE ARTIRARAK DEVAM ETTİRECEĞİZ”
ÇELEBİ: “HER FAALİYETİMİZİ KKTC’NİN LOKOMOTİF SEKTÖRLERİNİN TURİZM VE EĞİTİM OLDUĞUNUN BİLİNCİYLE SÜRDÜRÜYORUZ”

Güvenoyu alan hükümetin bakanlarına nezaket ziyaretlerinde bulunan Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Erdoğan Çelebi, bu çerçevede Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile de bir araya geldi. 
Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Çelebi, Bakan Ataoğlu’na yaptığı ziyaretteki konuşmasında, Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın daha önce birçok ortak faaliyette bulunduğunu anımsatarak, işbirliklerinin bundan sonra da süreceğine inanç belirtti.
Çelebi, geçen dönemde bakanlığın Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın faaliyetlerine sağladığı katkıya işaret ederek, bu destekler sayesinde Sivil Savunma personelinin dünyanın farklı yerlerinden ülkeye gelen ve Arama Kurtarma Oyunları’na katılanlara KKTC’yi tanıtma imkanı bulduğunu, Meksika’da düzenlenen Global Afet Risklerinin Azaltılması Formu’nda sunum yaptığını, ayrıca burada KKTC turizmiyle ilgili broşür dağıttığını söyledi.
Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Erdoğan Çelebi, Sivil Savunma Teşkilatı’nın her faaliyetini KKTC’nin lokomotif sektörlerinin turizm ve eğitim olduğunun bilinciyle sürdürdüğünü de vurgulayarak, “İnşallah bundan sonra da faaliyetlerimiz bu kapsamda devam eder” dedi.
ATAOĞLU
Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu ise, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile bakanlığın sürdürdüğü etkinliklere işaret ederek, “Önümüzdeki dönemde de birlikte gerçekleştirdiğimiz etkinlikleri artırarak devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.
Ataoğlu, Çelebi ve ekibine hem ülkede hem de yurtdışında KKTC’nin tanıtımına sağladıkları katkıdan ötürü teşekkür ederek, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın da turizm elçisi olduğunu söyledi.
Bakan Ataoğlu, “Birlikte başladık, birlikte devam edeceğiz” diyerek, iki kurum arasındaki işbirliğinin süreceğini yineledi.