Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Cumhuriyet Meclisi Avrupa Parlamentosu (AP) ve Avrupa Konseyi Parlamenter Asemblesi (AKPA) heyetinin AP seçimlerine kadar, Kıbrıslı Türklerin temsiliyeti konusunda Avrupa Birliği ülkelerine yönelik bilgilendirme çalışması yapacağını açıkladı.

Uluçay, Cumhuriyet Meclisi AP ve AKPA heyetindeki milletvekillerinin bu bilgilendirme çalışmalarında 2004’te yapılan Annan Planı referandumuyla ortaya çıkan duruma göre, Avrupa Parlamentosu’nda ancak Kıbrıs Türk halkının seçeceği temsilcilerin Kıbrıs Türk halkını temsil edebileceğini vurgulayacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardında, Üst Kademe Yöneticiliği Yapan Kamu Görevlilerinin Atanması Hakkında (Değişiklik) Yasa Tasarısı'nın üçüncü görüşmesi yapıldı ve tasarı oy birliğiyle kabul edildi.

Genel Kurulun bir sonraki birleşimi yarın olacak. Toplantının saat 10.00’da başlaması bekleniyor.

Öte yandan gruplararası varılan mutabakatla Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı ve Gazimağusa Milletvekili Erhan Arıklı'nın sunduğu “Ülkemizdeki elektrik fiyatlarının fahiş olması, Kıb-Tek'in sorunlarının aşılması için yapılması gereken hedeflerin ortaya çıkarılması” ile ilgili Meclis araştırması açılması önergesinin ön görüşmesi de yarın yapılacak.

Editör: TE Bilisim