Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, KKTC’nin savaşın bir parçası gibi gösterilmesinin sektörü ve ekonomiyi derinden yaralayacağını kaydetti.

Kamuoyundan, kazanın bir güvenlik zaafiyeti varmış gibi değerlendirilmemesini isteyen Sungur, kamuoyunun gerekli hassasiyeti göstermesini diledi.

Sungur yazılı açıklamasında, dün gece Taşkent’te yaşanan füze patlamasından dolayı bölge sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti ve kazadan bu yana doğal olarak kamuoyunun ve basının tüm ilgisinin yaşanan bu kazaya odaklandığını belirtti.

Sungur, “Oysa hafta sonu Başbakanımız Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliğinin düzenlediği 3. Eğitim seminerine katılmış orada tüm emlak ve inşaat sektörünün önünü açacak olan ‘KKTC Devletinin tüm tapuları KKTC Devletinin güvencesi altındadır’ demiştir. Biz bu açıklamayı tüm yurt dışında iş yaptığımız paydaşlara paylaşmaya hazırlanırken dün gece meydana gelen kaza hepimizi çok üzmüştür. Ancak konunun KKTC’nin bir güvenlik zaafiyeti varmış şeklinde basında yer almasından dolayı derin endişe içerisindeyiz” dedi.

Editör: TE Bilisim