Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı yarın yapılacak olan Denizcilik Bayramı etkinliklerinin ertelendiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, TC Lefkoşa Büyükelçiliği himayelerinde, Gazimağusa Belediyesi ev sahipliğinde Kıbrıs Türk Denizcilik Şti, Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Şti, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kuzey Kıbrıs, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Girne Üniversitesi ve Mağusa Denizciler Birliği katılımlarıyla 13 Temmuz 2019, Cumartesi günü (yarın) saat 18.00’da Gazimağusa Limanı’nda düzenlenmesi planlanan KKTC Denizcilik Bayramı etkinlikleri, Kaplıca ile Yedikonuk arasında aynı aileden dört kişinin denizde boğularak hayatını kaybetmesi nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir.

KKTC Denizcilik Bayramı etkinlikleri çerçevesinde yarın sadece Gazimağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde saat 14.00’da TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı heyeti tarafından Amatör Denizcilik Eğitimi ve sınavı verilecektir. 

Yaşanan talihsiz olay nedeniyle üzüntülerimizi belirtirken hayatını kaybedenlere tanrıdan rahmet diliyoruz. Tüm halkımızın başı sağolsun."

Editör: TE Bilisim