Dipkarpaz Çevre Ve Sosyal Aktivite Derneği ayni zamanda 4. Geleneksel Dipkarpaz Belediyesi Yol Koşusu ve Sanat Festivali Festival Komitesi Başkanı Fırat Borak Kıbrıs Genç Tv’de Muazzez Gazihan Katipoğlu’nun Gündem Özel programına katılarak hem Karpaz bölgesinde ki sorunları hemde Pazar günü gerçekleşecek olan "4. Geleneksel Dipkarpaz Belediyesi Yol Koşusu ve Sanat Festivali" hakkında bilgi verdi.

Fırat Borak, Dipkarpaz bölgesinde farklı kültürlerin bir arada, çok kültürlü ve doğal çevrenin güzelliklerini barındıran bu bölgeyi tanıtmak amacıyla düzenledikleri festivalin 4.cüsünü gerçekleştirecekleri için büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Borak, büyük emeklerle aylardır çalıştıkları festivalin bu yıl da oldukça renkli ve dolu geçeceğini ifade etti.

Borak, Dipkarpaz köy meydanında yer alacak festival’in saat 09:45’te köy girişinde kortej yürüyüşüyle başlayacağını ve akşama kadar gün boyu etkinliklerle devam edeceğini aktardı. Etkinlikler arasında, halk dansları gösterileri, eşek gezintileri, erkek-kadın ödüllü yol koşusu, bisiklet turları, at yarışı, çocuk oyun parklarının bulunduğunu söyledi.

Borak, Pazar günü düzenlenecek olan festivalde birçok etkinlikler ve yarışmaların yer alacağını, kültürel stantlar, sportif etkinlikler ve çocuk şenliğinin festivalin önemli etkinlikleri arasında olduğunu kaydederek,herkesi Pazar günü güneşin doğduğu yer olan Dipkarpaza davet etti.

Borak ayni zamanda Karpaz Bölgesi’nin sorunlarından da bahsederek Dipkarpaz’da gençlerin sosyal aktivite anlamında vakitlerini geçirebileceği hiçbir şeyin olmadığına vurgu yaparak, bölgede işsizliğin ve buna bağlı olarak göçün yaşandığını belirtti.

Borak, bölgedeki gençlerin Mağusa ya da Lefkoşa’da iş bulmaya çalıştıklarını ifade ederek, bunun zamanla göçü getirdiğini ve gençlerin nüfusunda azalma olduğunu söyledi. Bölgeye bir an önce istihdam yapılmasının şart olduğunu söyleyen Borak, buralarda iş imkânının olmadığına dikkat çekti. Bölgede Girne Amerikan Ünivesitesi’nin kampüsünün yapılmaya başlandığını, ancak yıllardır inşaat halinde durduğunu belirtelerek, ivedilikle kampüsün bölgeye yapımının başlanmasını özellikle tamamlandığı zaman işsizlik oranının en azından biraz azalacağını belirtti.

Editör: TE Bilisim