Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, can almaya devam ediyor. Çin'in Wuhan kentinde çıkan Coronavirüs vakası Kıbrıs'a da bulaştı. Kıbrıs'ın kuzeyinde 5, Kıbrıs'ın güneyinde ise 21 kişi Coronavirüs vakasına yakalandı.

Dün gece yine Bakanlar Kurulu, bir bölümüne Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da katılarak başkanlık ettiği olağanüstü toplantının ardından koronavirüsle ilgili yeni tedbirleri açıkladı.

Başbakan Ersin Tatar, yaklaşık 6 saat süren toplantının ardından yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu’nun enine boyuna, tüm boyutlarıyla meseleyi ele aldığını ve yeni tedbirleri kararlaştırdığını açıkladı.Bunlardan bir tanesi de, Kamuda polis, itfaiye, sağlık, sivil havacılık maliye ve benzeri hizmetler haricinde görev yapan tüm kamu görevlileri 27/03/2020 tarihine kadar idari izinli sayılacaklardır.Özellikle hükümet, zaruri olmadıkça kimsenin sokağa çıkmaması yönünde çağrıda bulundu.

Özellikle sokakalr bugün sessiz ve boştu. Girne’nin en işlek caddelerde ve trafikte gözle görülür bir durgunluk vardı. Yurttaşların önemli bir kısmı alınan tedbirleri ve yapılan açıklamaları yeterli bulmadığını ifade ederken, esnafda sıkıntılarını dile getirdi.Özellikle bankaların kapatılması isteniyor.

Editör: TE Bilisim