Uyduya ilk çıkan televizyon olarak uzakları yakın etmenin gururu ile yıllardır İngiltere’de olduğu gibi Avustralya’da da izlenen kanlımız vasıtası ile Kıbrıslı Türkler birbirinden haberdar oluyor en önemlisi hasret gideriyor. İşbirliği dahil bir çok konuda iletişim kurduğumuz vatandaşımız Hakkı Süleyman ziyaretimize geldi... Avustralya’daki vatandaşlarımızın sıkıntılarını dinledik dışarıdan ülkeye bakışlarını değerlendirdik . En önemlisi de hasret giderdik.

Melbouren’da yaşayan Kıbrıslı Türklerden sadece bir tanesi hakkı Süleyman. Avustralya'ya 19 yaşında gitti ve 48 yıldır orada yaşıyor ve bir çok Kıbrıslı Türk gibi Kıbrıs ile olan bağlarını hem sıkı tutuyor. Yurt dışındaki Kıbrıslı Türklerin sorunlarını dile getirme uğraşı çerçevesinde örgütsel ve kişisel çalışmalarını sürdürüyor ve sık sık Kıbrıs'a gidip geliyor. Hakkı Süleyman bu kez de Kıbrıs Genç TV’yi ziyaret ederek Ertan Birinci ile bir araya geldi. Kıbrıs Genç Tv'nin Avustralya’da ilgiyle izlendiğini belirterek işbirliği çerçevesinde yapılabilecekleri görüştü.

Birinci Medya Kurumu Kurucu Başkanı Ertan Birinci de  her zaman olduğu gibi yurt dışındaki yurttaşlarımız için her türlü işbirliğine hazır olduğunu belirterek yıllardır bununla ilgili verilen çabalara dikkat çekti ve yeni projelere açık olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilisim