MECLİS GENEL KURULU TOPLANDI -4-

 Müşavirlikle ilgili düzenlemeler içeren “Üst Kademe Yöneticiliği Yapan Kamu Görevlilerinin Atanması Hakkında (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ve Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu tarafından oyçokluğuyla  onaylandı.

Meclis Genel Kurulu toplantısında İdari Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin “Üst Kademe Yöneticiliği Yapan Kamu Görevlilerinin Atanması Hakkında (Değişiklik) Yasa Tasarısı”na ilişkin raporun okunmasının ardından konuşan İdari Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı Jale Refik Rogers, ilgili yasayla yıllardır kanayan bir yara halini alan müşavirliği ortadan kaldırmak adına bugün büyük bir fırsat yakalandığına işaret etti.

GÜNDÜZ

UBP Milletvekili Menteş Gündüz ise konuşmasında, müşavirliğin ortadan kaldırılmasını kendilerinin de istediğini ancak önceden elde edilmiş olan hakların kimsenin elinden alınamayacağını anlattı.

Mevcut yasaya göre atanmış kişilerin elde ettiği hakların ellerinden alınmasının hukuka aykırı olduğunu savunan Gündüz, komitede de belirttikleri üzere kişilerle değil sistemle ilgilendiklerini kaydetti.

Yasalardaki düzenlemelerde bulunan eksiklikler nedeniyle kaos yaşanacağını dile getiren Gündüz, kendilerinin de müşavirlerin çalışır halde olmasını murat ettiklerini söyledi.

Yasanın Anayasa aykırı olup olmadığına sadece Anayasa Mahkemesi’nin karar verebileceğine işaret eden Gündüz, “nasıl atandıysa öyle görevden alınmalıdırlar” şeklinde konuştu.

Bu konuyla ilgili Savcılık görüşüne de işaret eden Gündüz bu konunun acele edilmeden ele alınması ve tartışılması gerektiğini söyledi.

ARIKLI

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı da, müşavirlik konusunun, seçimlerden önce tüm partiler tarafından sözü verilen bir konu olduğunu kaydetti.

Bu söze istinaden süratle bu yasanın geçirilmeye çalışıldığını anlatan Arıklı, yasanın detaylarına değindi.

Şayet gerçekten müşavirlik kavramı ortadan kaldırılmak isteniyorsa bundan sonrası için düzenleme yapılması gerektiğini kaydeden Arıklı, özellikle milletvekillerine bilgi servisi yapılacak birer “danışman” müşavir atanabileceğini dile getirdi.

Arıklı “sırf 15-16 kişiyi cezalandırılalım diye yola çıkarsanız bu da Anayasa Mahkemesinden dönerse yanlış yaparsınız. Gelin bu hatadan dönün” dedi.

Editör: TE Bilisim