Kıbrıs Türk Tabibler Birliği üyesi Teksen Köroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı ileti ile , Meclis Komitesinde görüşülen hamilelik süresi ile ilgili yasa tasarısını sert sözlerle eleştirdi.

Köroğlu, şunları yazdı:

"Sağlık reformumuz tamam..
Eğitim ,Kamu reformumuz tamam.
Gıda ,Çevre yasalarımız tüzüklerimiz tamam.
İmar yasalarımız tamam.
Ve nereye baksam delik deşik ,eksik aksak yapılan ,uygulanmayan, güncellenmeyen,denetlenmeyen bunca yasalarda tamam.....
Hepsi bitti ..Her şey tıkırında..
Sıra Kürtajın yapılma sürecinde..
Bu ülkenin yöneticilerindeki ÖNCELİK ve ÖNEM -ÜLKE ve KAMU yararı anlayışını hiç anlamadım gitti ...
Ben Ülkem adına UTANIYORUM.
Gençlerimize bıraktıklarımız adına UTANIYORUM.
Büyüklerin hele de yönetenlerimizin gösterdiği örneklemeden UTANIYORUM
Önceliği olması gereken ve yıllardır Meclisin raflarında eskitilen bunca acil yasa ,tüzükler varken KÜRTAJIN irdelenmesinin önemini ben anlayamıyorum.
Beyin ,akıl ,belden yukarıda bir yerdedir.
Belden aşağı düşünerek ve belden aşağı mantığı ile , aklı ile yapılanlara çare ve destekleyici kararlar üretmek, çabalamak bana göre suçlara yanlışlara destek ve ortak olmaktan başka anlam taşımaz.....
Benim vicdanım bunu kaldırmıyor..
Bana göre kürtajla ilgili yasalarımızdaki süreyi değiştirmeye ve tartışmaya açmadan dünyadaki örneklerini alacağımız ve göstereceğimiz Ülkelerin neresinde olduğumuzu görelim bunun öz eleştirisini yapalım da sonrasına Allahkerim ..
Ne deniliyor..
-“Gebeliğin 10. haftası doluncaya kadar, kadının rızası varsa ve tıbbi bir sakınca yoksa kürtaj işlemi yapılabilir.”
-“Gebelik süresi 10 haftadan fazla ise kürtaj işlemi ancak,tecavüz ve tıbbi gereklilik koşullarıyla izin veriyor. Gebelik anne veya doğacak çocuk için tehlikeli ise kadın hastalıkları uzmanı tarafından verilen gerekçeli rapor ile yapılır. “
Nerden çıkardınız ne önceliği ve gerekliliği var Kürtajı 12-14-20- haftaya çıkarmanın.?
Kürtajın yapılmasındaki yasal süreçten çok daha öncelikli konular da bulabilirsiniz kürtajı gündem yapacaksanız Kürtajla ilgili.
Siz ne ara Finlandiya ,Lüksemburg ve özlemini duyduğunuz diğerleri gibi oldunuz..
Önce Ülkenizi ve Toplumunuzu Eğitimde, Sağlıkta, Gıda güvenliğinde ,Çevre temizliğinde ve diğer birçok geriliğimizde o örnek aldığınız Ülkelerin seviyelerine taşıyan yasaları çıkarın uygulayın görelim de Kürtajın yasal yapılma sürecinde değişiklik isteyecek yüzünüz olsun. 
Suyumuz yok içmeye testi ile gitmek isteriz çeşmeye.."

Editör: TE Bilisim