“GÜÇLÜ BİR HÜKÜMETİN KURULMASINI DİLERİM”

 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından hükümeti kurma görevi verilen UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün, dünkü Cumhuriyetçi Türk Partisi ziyaretinin ardından ikinci olarak Toplumcu Demokrasi Partisi’ni ziyaret etti. Özgürgün, “Geciktirme gibi bir niyetimiz yok. Umarım en kısa sürede görüşmeler sonuçlanır ve icraat yapabilecek güçlü bir hükümet kurulur” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından hükümeti kurma görevi verilen UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün, Toplumcu Demokrasi Partisi’ni ziyaret etti. TDP’deki görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü. Görüşme sonrasında iki parti başkanı açıklama yaparak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İlk sözü alan TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, 7 Ocak’ta halkın sandığa gitmesiyle 6 partili bir meclis oluşumu ortaya çıktığını belirterek, Özgürgün’ün hükümet kurma yetkisini Cumhurbaşkanı’ndan almasıyla kendilerini ziyaret ettiğini ancak TDP’nin bu konudaki kararını ilk günden açıkladığını söyledi.

 

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün ise, hükümeti kurma görevi çerçevesinde TDP’yi ziyaret ettiğini belirterek, “Görüşlerini önceden biliyorduk ancak demokratik bir ülkede yaşıyoruz ve demokrasinin sonuna kadar yaşatılması hepimizin en temel ortak görevi. Bu açıdan biz bu demokratik teemmüller gereği ziyaret ettik” dedi.

 

ÜLKEDE YAŞANAN OLAYLAR

“FİKRE FİKİRLE KARŞILIK VERİLİR”

İki parti başkanı açıklamalarının ardından bir soru üzerine, kısa süre önce yaşanan olaylarda polis zafiyeti olup olmadığı ve sonrasında gerilime neden olan söylemlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

“POLİS GENEL MÜDÜRÜ AÇIKLAMA BORÇLU”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise, ilk günden bir güvenlik zafiyeti olduğunu dile getirdiklerini, özellikle Polis Genel Müdürü’yle kendilerinin görüşmediğini ancak Polis Genel Müdürü’nün topluma bir açıklama borçlu olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim