Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tarafından tarihte ilk kez organize edilen Kadınlar Süper Kupa finalinde şampiyon China Bazaar Gençlik Gücü takımı oldu. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda Dem’s Cons. Mağusa Spor Akademisi ile karşılaşan yeşil beyazlı ekip sahadan 2-1 galip ayrıldı ve sezonun ilk kupasını müzesine götürdü.

Karşılaşmada China Bazaar Gençlik Gücü takımına galibiyeti getiren golleri Ayşe Çetinkaya kaydederken, Dem’s Cons. Mağusa Spor Akademisi’nin tek golü Cemre Kara’dan geldi.

Kalabalık bir seyirci topluluğunun takip ettiği karşılaşma çok keyifli bir ortamda gerçekleşirken karşılaşmayı KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun yanı sıra Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe, milletvekili Sıla Usar İncirli, Başbakanlık Müsteşarı, Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cahitoğlu ve Başbakanlık Özel Kalem Müdürü İlgen Bağcıer de takip etti.

Her iki takım da sahaya Adıyaman'da kaybettiğimiz Şampiyon Melekler'i anarak çıktı. Müsabakada hem Dem's Cons. Mağusa Spor Akademisi hem de China Bazaar Gençlik Gücü formalarında, depremde yitirdiğimiz sporcularımızın adının yazdığı ve artık bir sembol haline gelen sanatçı Alireza Pakdel'in Şampiyon Melekler resminin bulunduğu formalarla çıktı.

Karşılaşma sonunda iki takımın ödüllerini Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe, milletvekili Sıla Usar İncirli, KTFF Yönetim Kurulu üyeleri Şifa Kırmızıgil ile Arzu İzveren ve KTFF Kadın Futbolu Sorumlusu Simay Kanan verdi.

STAT: Lefkoşa Atatürk Stadı

HAKEMLER: İsmail Ercan, Hülya Güney, Güneş Demir, Fatih Bardakçıoğlu

DEM'S CONS. MAĞUSA SPOR AKADEMİSİ: Şefika Evlat, Şerif Ogan Karabıyıklı, Sultan Naz Demiralp, Cemre Kara, Zeliha Ersöz, Büşra Duran, Havvanur Yüğlük (Dk.55 Ecem Ser) , Zeynep Süngü, Fatma Yorgancı, Güllü Dinleyici, Duygu Yıldız (Dk.75 Hazal Sönmez)

CHINA BAZAAR GENÇLİK GÜCÜ TSK: Nazar Bayraktar, Şeyma Turgut, Büşra Salk (Dk.90 Melisa Demirkıran), Sena Özşen, Ayten Kaptan (Dk.80 Afife Kont), Ayşe Çetinkaya, Başak Ruso, Meryem Özsoy, Selvihan Dural, Sevim Okur, Edanur Genç

KIRMIZI KART: Dk.23 Güllü Dinleyici (Dem's Cons. Mağusa Spor Akademisi)
GOLLER: Dk.26 Cemre Kara (Dem's Cons. Mağusa Spor Akademisi) - Dk.38 ve 45 Ayşe Çetinkaya (China Bazaar Gençlik Gücü)

Editör: TE Bilisim