Hakkında tasfiye kararı verilen Cyprus Aviation Services (CAS) çalışanları kendilerine verilen sözlerin tutulmaması ve devlet tarafında “sokağa atıldıkları” gerekçesiyle Ercan Havaalanı’nda eylem yaptı.
Bu akşam saat 18.30 sıralarında CAS binası önünde toplanarak buradan yolcu terminallerine yürümek isteyen eylemcilerle polis arasında uzun süren müzakereler sonuç vermedi.
Polisin “Havaalanı sınırları içinde yürüyüş yapmanız yasa dışıdır” uyarısını dinlemeyerek yürüyüş yapmakta ısrar eden eylemciler polis engeliyle karşılaştı ve polisle eylemciler arasında kısa süreli arbede de yaşandı.
Arbede sonrası polis eylemcileri havaalanı dışına çıkardı ve arbede sonrası tutukladığı eylemcileri serbest bıraktı.
Eylem süresince Polis Çevik Birliği (PÇB)’nin de yedek kuvvet olarak havaalanında bulunduruldu.
Eylemciler bir süre Rauf Denktaş heykeli önünde oturma eylemi gerçekleştirdikten ve Polis Müdürü Süleyman Manavoğlu ile görüşme yaptıktan sonra saat 20.00 sıralarında basına açıklama yaptılar.
ÖZNERGİZ: “BUGÜN İTİBARIYLA TAMAMEN SOKAĞA ATILDIK”

CAS eylemcileri sözcüsü Erkut Öznergiz bugün itibarıyla CAS’ın tasviyesinin tamamlandığını belirterek, 133 çalışanın 6 aydan beri beklediği olumlu gelişmelerin yaşanmadığını, tazminatların ödenmeyip, maaşların verilmediğini kaydetti.
“Bugün itibarıyla tamamen sokağa atıldık” diyen Öznergiz, sosyal ve özlük haklarının hesaplanıp maaş olarak verilmediğini, hükümet edenlerin, bu iş için atanan bürokrat ve avukatların CAS’ın yaşatılması için ellerinden geleni yapacakları sözünü vermelerine rağmen bunları yapmayıp, çalışanları tamamen işsiz ve ekmeksiz bıraktıklarını söyledi.
“BİZİ POLİSLE KARŞI KARŞIYA GETİRDİLER… ÖZÜR DİLERİZ”

Öznergiz, 133 CAS çalışanı olarak eylemlerini daha önce Başbakanlık önünde de yaptıklarını hatırlatarak, bugün hükümetin CAS çalışanlarıyla polisi yine karşı karşıya getirdiğini ve bu nedenle yaşanan tatsızlıklardan dolayı polis güçlerinden özür dilediklerini belirtti.
“İÇİMİZ YANIYOR… BEBEKLERİMİZE SÜT VE BEZ ALAMIYORUZ”
“Şu anda içimiz yanıyor, arkadaşlarımız bebeklerine ne süt nede bez alabiliyorlar, borçlarını ödeyemiyorlar, mazbatalar var, ülkeden kaçan arkadaşlarımız var, Rum tarafına geçip Rum’a 5 - 10 euro için hizmetkâr olanlar var” diyen Öznergiz, yetkililerden yardım beklediklerini kaydetti.
2014’te CAS’a Bakanlar Kurulu kararıyla gelip çalışmaya başladıklarını, 2 yıl boyunca maaşlardan feragat edip neredeyse yarı maaşla çalışmayı kabul etiklerini belirten Öznergiz, “2018’de ise bunun ödülünü işten atılarak aldık; teşekkür ederiz!” ifadelerini kullandı. 
On üçüncü maaşların ödeneceği gün olan 20 Aralık Perşembe günü Denktaş heykeli altında açlık grevine başlayacaklarını söyleyen Öznergiz, o güne kadar da yetkililerle görüşmelerini sürdüreceklerini ve eylemlerine devam edeceklerini açıkladı.