Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, hükümet kurma görevini Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar'a verdi.

Akıncı, Tatar’ı kabulde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı olarak "bu parti bu parti ile hükümeti kuracak" gibi duyumlarla hareket edemeyeceğini belirterek, mecliste temsiliyeti olan tüm partilerle tek tek, yüz yüze görüştüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı olarak 4’üncü kez görevlendirme yaptığını ve her seferinde temaslarını 3-5 gün içerisinde tamamladığına işaret eden Akıncı, dörtlü koalisyon hükümetinin istifasının üzerinden 4 gün geçtiğini ve beşinci gün görevlendirmeyi yaptığını kaydetti. 

“Kendi adıma başka bir hesabım olamaz” diyen Akıncı, bu süreyi partilerin kendi içlerinde veya birbirleriyle değerlendirme yapması için uzattığını ve partilerin bu süreden faydalandığını gözlemlediğini kaydetti. 

Hükümetlerinve muhalefetteki partilerin Cumhurbaşkanlarıyla sağlıklı bir diyalog içerisinde olmasının şart olduğunu ifade eden Akıncı, gereksiz zıtlaşmaların zararının topluma ödetildiğini kaydetti.

Akıncı, eleştirilerin olmasını beklediğini ancak bu eleştirilerin dengeli ve itham boyutuna varmaması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, iyi, doğru ve hızlı icraatlar temennisinde bulundu.

TATAR: “GÖRÜŞMELERE YARIN BAŞLAYACAĞIZ”

UBP Genel Başkanı Ersin Tatar ise, görüşme yapma yetkisi almak için öğlenden sora parti meclisini toplantıya çağırdığını belirterek, yarından itibaren mecliste bulunan partilerin milletvekili sayısına göre temaslarına başlayacağını ve bu temasları hafta sonuna kadar sürdüreceklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı ile her zaman iyi ilişkiler içerisinde olmaya gayret edeceklerini belirten Tatar, Cumhurbaşkanı ile Kıbrıs meselesi başta olmak üzere farklı görüşlere sahip olabileceklerini ancak bunları uygarlık seviyesinde tartışacaklarını kaydetti.

Tatar, UBP olarak çalışmalarını gelecek nesillerin de bu topraklarda kalmasını sağlama anlayışıyla sürdüreceğini kaydetti.

Hükümet kurma çalışmalarının Atatürk’ün Samsuna çıkışının 100. yıldönümüne denk geldiğine işaret eden Tatar, Kıbrıs Türk ve Türkiye halkının 19 Mayıs Bayramını da kutladı.

Editör: TE Bilisim