VAROĞLU: “BURADA AMAÇLANAN ÇOCUKLARIN OYUN İHTİYACINI KARŞILAMAK DEĞİL SUNNİ İSLAM MODELİNİ HİSSETTİRMEDEN ÇOCUKLARIN BEYİNLERİNE YERLEŞTİRMEK”

Arif Hasan Tahsin Tarih ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güven Varoğlu, Kıbrıslı Türklere yönelik “toplum mühendisliği projelerinin” daha da ileriye taşınmaya çalışıldığını belirterek “cami avlusuna yapılan oyun parklarının bir an önce sökülerek yeniden okul veya çocuk parklarına kurulmasının şart olduğunu” kaydetti.

Varoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Kuran kursları, ilahiyat kolejleri, camiler ve benzeri uygulamaları kendi dünya görüşlerine uygun olarak hükümet desteğiyle topluma dayatan AKP hükümetinin hedef kitle olarak çocukları seçtiğini savundu.

Varoğlu, son günlerde AVM’lerde olduğu gibi camilerin avlularına oyun parkları yapılarak çocuklarla camiler arasında bir bağ oluşturmak ve aileleri ibadet ederken kendilerinin de cami avlusunda oyun oynamalarını sağlanarak ve sonrasında da Kuran kurslarına ulaşımlarını daha kolay sağlayabilecekleri bir ortamın yaratıldığını kaydetti.

Burada amaçlananın çocukların oyun ihtiyacını karşılamak değil Sunni İslam modelini hissettirmeden çocukların beyinlerine yerleştirmek olduğu görüşünü belirten Varoğlu, yapılmak istenenin çocuk istismarcılığı olduğunu iddia etti.

Varoğlu, cami avlusuna yapılan oyun parklarının bir an önce sökülerek yeniden okul veya çocuk parklarına kurulmasının şart olduğunu vurguladı.

Yeni hükümetten bu anlayışların karşısında bedeli ne olursa olsun dimdik durmasını isteyen Varoğlu, “Aksi takdirde yarın hepimiz için çok geç olacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim