22 Kasım Diş Hekimliği Günü ve Ağız Diş Sağlığı haftası nedeniyle bugün Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nde basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda diş sağlığının önemi vurgulanırken sağlık sistemindeki diş hekimliği alanında yaşanılan sorunlara dikkat çekildi.

Dişhekimliği haftası süresince diş hekimlerinin sorunları ve ihtiyaçları irdelenecek ayrıca seminerler, ziyaretler ve yarışmalar düzenlenecek.

Basın toplantısında konuşan Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Özlem Gürkut kamuda ve özelde çalışan hekim ve diş hekimlerini çerçevesi altında toplayacak bir hekim yasası ve halk sağlığı yasası olmadığını belirtti.

Hastayı tedavi etmekten daha değerli olanın sağlığı korumak olduğuna işaret eden Gürkut, gelecekte sorun yaşamamak için çok uzun eğitim gerektiren hekimlik gibi mesleklerde ülkenin ihtiyaçlarının önceden belirlenmesinin önemine dikkat çekti.

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Mustafa Taşçıoğlu da diş sağlığı için rutin kontrollerin önemini vurguladı.

0-18 yaş arasına yönelik ulusal ağız diş sağlığı politikasının oluşturulması gerektiğini belirten Taşçıoğlu, kamuda 26 diş hekimin hizmet verdiğini sözkonusu politikanın oluşturulailmesi için sayısının artırılması gerektiğin söyledi.

Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Başkanı Ahmet Özant da Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Komitesi’nin çalışmalarına değindi.
Özant, komitenin esas görevinin bilimsel yaklaşımlar ışığında halkın bilgi seviyesini yükselterek doğru ağız diş sağlığı alışkanlıkları kazandırmak ve toplumun ağız diş seviyesini yükseltmek olduğunu söyledi.

Özant, Sağlık sektöründe çözüm bekleyen sorunlara da değindi.

BRT

Editör: TE Bilisim