Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yıl dönümü nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi  Levent Primary School düzenlenen etkinlikler ile anıldı.Okul öğrencileri, öğretmenleri ve veliler Atatürk’ü sevgi ve saygıyla andı.

 Levent Primary School öğrencileri,Mustafa Kemal Atatürk'ün 80. yıldönümünü sevgi, saygı ve minnetle andı. İlk olarak okul bahçesinde Atatürk büstünün önünde yapılan törenle öğrenciler, getirdikleri çiçekleri büste koydular.

Öğrencilerin 10 Kasım sabahı okula Atatürk için getirdikleri çiçekleri büste koyarken gözlerinde özlem vardı. Saat 09:05 te siren sesleriyle Atatürk’ün  önünde eğildiler ve İstiklal Marşı'nı gür bir sesle okudular. 10 Kasım’da, Ata’larını kalplerinde taşıyan ilkokul öğrencileri şiirler okuyarak veli ve öğretmenlere duygusal anlar yaşattılar.

Levent Primary School öğrencileri’nin hazırladığı tören 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşının topluca söylenmesi ile başladı. Öğretmenlerin günün mana ve ehemmiyetini belirten konuşması sonrası, gün ile ilgili şiirler okundu. 5.ci sınıf öğretmeni Kamuran Yavuz, şair Halim Yağcıoğlu’nun yazdığı Atatürk'ten son mektup” şiirini okuyarak herkese duygu dolu anlar yaşattı.

KIBRIS GENÇ TV ÖZEL-MUAZZEZ GAZİHAN KATİPOĞLU

Editör: TE Bilisim