21 – 25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası nedeniyle Başkent Lefkoşa’nın yanı sıra ilçelerde de törenler düzenlendi.

Gazimağusa Şehitler Anıtı önünde düzenlenen törende, şehitler saygıyla anıldı.
Anıta çelenklerin konulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaları Doğu Akdeniz Doğa Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gizem Koruk ve 4. Piyade Alay Komutanlığı’ndan Teğmen Alperen Kamil Çalışkan yaptı.
Okunan şiirin ardından şehitliğin ziyaret edilmesiyle tören sona erdi.
Milli Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısıyla Girne Deniz Şehitliğinde de anma töreni gerçekleştirildi.
Deniz Şehitliği Anıtına çelenklerin konulmasıyla başlayan törende, daha sonra saygı duruşu, saygı atışı yapıldı, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Öğrencilerinin okuduğu şiirlerin ardından, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Sahil Güvenlik Komutanlığından Deniz Teğmen Ahmet Kayabaşı yaptı.
21 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası dolaysıyla İskele’de de tören düzenlendi.
Larnaka Şehitler anıtı önünde yer alan tören çelenklerin anıta konulmasıyla başladı. Törende, saygı duruşu ve saygı atışının ardından bayraklar göndere çekildi.

Törende günün anlam ve önemine ilişkin ilk konuşmayı Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından Piyade Yüzbaşı Ali Özüak yaptı.
İskele Bekirpaşa Lisesi Tarih Öğretmenlerinden Serap İlktaç’ın konuşmasının ardından şiirler okunarak tören tamamlandı.

Güzelyurt’taki tören, Atatürk Anıtı Önü’nde düzenlendi.
Törende Şehit Turgut Ortaokulu Tarih Öğretmeni Meryem Birmeç ve Garnizon Komutanlığı adına konuşan Piyade Teğmen İsmail Kayacı konuştu.
Törende şiirler de okundu.

Lefke’de de Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısıyla tören yapıldı.
Anma töreni Lefke Kemal Alper Şehitliğinde gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilisim