SANER

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan Ersan Saner, UBP kurucu üyelerinden, eski UBP milletvekili, bakan, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın babası Rüstem Tatar’ın vefatı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Rüstem Tatar’ın UBP’ye Kıbrıs Türk Halkı’na çok uzun yıllar boyunca değerli hizmetler verdiğini kaydeden ve vefatından derin bir üzüntü duyduğunu ifade eden Saner’in mesajı şöyle:

“Sayın Rüstem Tatar halkımızın içinden çıkan ve yok olmaya doğru giden bir topluluk noktasından Devlet sahibi bir halk noktasına geliş sürecimizde önemli görevler üstlenen, tarihimize şahitlik etmiş değerlerimizden biri idi.

Dolayısıyla, Sayın Rüstem Tatar yıllar geçse de tarihi hizmetleri ve rolleri ile hep anılacak, asla unutulmayacaktır.

Merhuma Allah’tan rahmet, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar ve ailesi olmak üzere, tüm yakınlarına ve halkımıza başsağlığı diliyorum.”     

OĞUZ

 Maliye Bakanı Dursun Oğuz, Rüstem Tatar’ın vefatı dolayısı ile taziye mesajı yayımladı.

Oğuz mesajında şu ifadelerine yer verdi:

“Ülkemizin yetiştirdiği önemli değerlerden, Cumhurbaşkanımız Sayın Ersin Tatar’ın değerli babası Sayın Rüstem Tatar’ın vefatını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım. Ülkemizde bir çok görevlerde bulunmuş, devlet adamlığına yakışır bir yaşam sürerek örnek teşkil eden, halkına ve ülkesine değer katmış kıymetli devlet adamı Rüstem Tatar’a Allah’tan rahmet, Tatar ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim.”

                               

EVREN

İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Cumhurbaşkanı Tatar’ın babası Rüstem Tatar'ın vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

Evren yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Ersin Tatar'ın kıymetli babası Rüstem Tatar'ın vefatını derin bir üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayım.

Kıbrıs Türk'ünün varoluş mücadelesinde birçok önemli görevi üstlenmiş, KTFD döneminde Maliye Bakanlığı yapmış, ülkesine büyük hizmetlerde bulunmuş vatanperver kişiliği ile hatıralarımızda yer edinen değerli büyüğümüz merhum Rüstem Tatar'a Allah'tan rahmet, Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar'a, yaslı ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim. Mekânı cennet, ruhu şad olsun.”

ÇAVUŞOĞLU

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk halkının ulusal mücadelesinin her aşamasında büyük görevler üstlenen Rüstem Tatar’ın vefatından büyük bir üzüntü duyduğunu kaydetti.

Tatar’ın vefatı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Çavuşoğlu, “Merhuma Allah’tan rahmet, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar olmak üzere, tüm ailesine başsağlığı ve metanet dilerim” dedi.

MDP

 Milliyetçi Demokrasi Partisi, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a başsağlığı diledi.

MDP’den yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın babası merhum Rüstem Tatar’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.”

Editör: TE Bilisim