Başbakan Ersan Saner, bulunduğu arantina otelinden Kıbrıs Genç TV canlı yayınına bağlandı.

Nazar Erişkin’in sunduğu Bugüne Dair programında gündemi değerlendiren Saner, ekonomik anlamda başarı sağlanabilmesi için açılımların bir an önce gerçekleşmesi gerektiğini dile getirdi ve ekonomiyi ayağa kaldırmak için gerekli desteği göreceklerini vurguladı.

Cenevre’de gerçekeleşen görüşmeleri yorumlayan Kıbrıs Türk halkının egemenliğinden taviz vermeyeceğini ifade etti ve: “Cenevre’de de iki egemen yapı ile ancak adada bir çözümün gerçekleşeceğini ortaya koyduk” dedi.

Rum tarafının Kıbrıs’ı tek taraflı olarak sahibi olduklarına inandıklarını dile getiren Saner, “Kıbrıs’ta bir işgal, istila varsa bu Rum tarafınındır. Kıbrıs Türk halkının gidip Rum’a yama olma gibi bir anlayışı yoktur” diye konuştu.

Başbakan Saner, şahısnın 1972 yılından kalma Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu ve kimliği olduğunu anımsattı ve “Doğduğumda da Kıbrıs Cumhuriyeti’nin doğum karnesini aldım… Bu tartışmaları tamamen yersiz buluyorum… Anastasiadis, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Rum Cumhuriyeti olduğunu iddia ederse, ben de hemen iade edeceğim” şeklinde konuştu.

Havalimanının isim değişikliği ile ilgili soruları yanıtlayan Başbakan konuyla ilgili Bakanlar Kurulunda herhangi bir görüş olmadığını dile getirdi.