Taşkınköy Muhtarı Derviş Dizliklioğlu, KIBRIS GENÇ TV’de Muazzez Gazihan Katipoğlu’nun programına katılarak bölgede ki sorunlarla ilgili bilgi verdi.

Dizliklioğlu, Taşkınköy bölgesinin en büyük sorununun kaldırım ve dereyatağı olduğunu söyledi.

Taşkınköy Muhtarı Derviş Dizliklioğlu, yaz ayında özellikle derede ki kokular yüzünden vatandaşlardan her gün şikayet aldığını belirtti.

Derenin temizlenmesi gerektiğine dikkat çeken muhtar, dere’nin kamışlarla dolu olmasından dolayı, ve deredeki suyun düzenli olarak akmadığından dolayı, koku yaptığını söyledi. Bu sebepten dolayı da sivrisinekler orada yaşayan insanlara hem sağlık açısından hem de ses kirliliği açısından rahatsızlık veriyor dedi.

Dizliklioğlu, yetkililerin en kısa zamanda bu duruma müdahale ederek vatandaşların evlerinde  huzur bulmasını istedi. Derenin V şeklinde betonarme yapılması gerektiğine vurgu yapan muhtar, “beton yapılırsa sineklerden de kurtulacağız” dedi. Derelerin temizlenmesi şarttır diyen muhtar bir an önce bu durumun çözümlenmesini istedi. Dizliklioğlu, ülkede yetki karmaşasından dolayı “işlerimiz hep aksıyor” açıklamasında bulundu.

Derviş Dizliklioğlu, bazı bölgedeki kaldırımların da yenilenmesi gerektiğini ifade etti. Yayaların, bisikletlilerin özellikle de engelli vatandaşların kaldırımları rahatça kullanamadığını belirtti.

Derviş Dizliklioğlu, başıboş kedi ve köpekler konusuna da değindi özellikle bu konu da da bölge halkından çok fazla şikayet aldığını belirten Dizliklioğlu, sorunun çözümü için yeni barınak veya mevcudun kapasitesinin arttırılması gereğine dikkati çekti.

Taşkınköy Muhtarı “görevimi tititzlikle özenle yıllarca yapıyorum. Görevimi seviyorum ve yerinde belediye ile yerinde bakanlık ile bölgede gelişen sorunların çözümü konusunda iletişime geçiyorum, bazen kendilerine ulaşmakta zorluk çekiyorum,sürekli toplantılarda oluyorlar” diyen muhtar,  mümkün olduğunca da sorunlar çözümleniyor ama muhtarların görüşlerine önem versinler “şeklinde konuştu.

KIBRIS GENÇ TV ÖZEL-MUAZZEZ GAZİHAN KATİPOĞLU

Editör: TE Bilisim