Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar, “ öğretmenlerin Kıbrıs Türk Halkı’nın varoluş ve özgürlük mücadelesi, çağdaşlaşma ve kalkınma uğraşlarında büyük emeği bulunduğunu” vurguladı.

Ersin Tatar 24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Tatar, mesajında şunlar kaydetti:

“ 24 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ün kendisine dönemin hükümeti tarafından verilen ‘ başöğretmen’ unvanını kabul ettiği gündür. Atatürk, sadece dahi bir komutan, Türkiye Cumhuriyetin kurucusu büyük bir Devlet adamı değil aynı zamanda ulusunun başöğretmeni idi. Modern eğitim sisteminin temellerini o attı. Milleti okuryazarlığa o teşvik etti. İlerleme için cehaleti yenmek gerektiğini o ortaya koydu.

Kıbrıs Türk öğretmeni Atatürkçü çizgiyi daha İngiliz koloni idaresi altındayken benimsedi ve benimsetti.

Öğretmenlerimiz varoluş ve özgürlük mücadelemizde de hep öncü rol oynadı. Gündüz öğretmenlik yapan büyüklerimiz, kardeşlerimiz geceleri de birliğinde askerlik, komutanlık görevini yerine getirdi.

Kıbrıs Türk öğretmeninin hiç kuşkusuz, 20 Temmuz Barış Harekatı sonrası başlayan çok partili demokratik yaşamımıza, çağdaşlaşma ve kalkınma çabalarımıza da büyük katkıları oldu.

Hepimizin üzerinde öğretmenlerimizin büyük etkisi vardır. Biz aslında öğretmenlerimizin eserleriyiz. Geleceğe doğru nasıl yol alacağımızı önemli ölçüde öğretmenlerimiz belirleyecektir.

Ulusal Birlik Partisi olarak eğitime ve onun en önemli unsuru öğretmene büyük değer veriyoruz. Güçlü bir toplum yapısı, ekonomi ve güçlü KKTC için, Atatürkçü çizgide yürüyen, demokrat, yaratıcı, çok yönlü düşünebilen, dünyayı doğru anlayan nesiller yetiştirmek zorundayız. Biz çok çalışarak, kararlı davranarak bunu başarabileceğimize inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizi candan kutlar, sağlık ve başarılar dilerim.”

Editör: TE Bilisim