Telekomünikasyon Dairesi'nin yeniden yapılandırılması ve bu alanda uygulamaya konulacak projelerle ilgili olarak Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı basın mensuplarına yönelik bir sunum gerçekleştirdi.

Bakan Tolga Atakan ve ve Telekomünikasyon Dairesi Müdürü Enis Elagöz’ün de katıldığı sunumda,Telekomünikasyon Dairesi’nin yeniden yapılandırılması,Telekomünikasyon ile ilgili bakanlığın altyapı ve üstyapı politikaları, üstyapı için tasarlamakta olduğumuz yap-işlet-devret modeli, ülke geneli bakır kablo envanterinin fiber optik kablo ile değişimi, tüm bunlara dair bu yılın yaz aylarında tamamlamayı planladığımız ihale süreci, 2020 yılı için planladığımız 4G ve 5G ihale süreci, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı, kamuoyunun gündemini de meşgul eden Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili olarak önemli açıklamalar da yaptı.

 Bağzıbağlı, “Telekomünikasyon Dairesi’ni satmıyoruz” derken 23.02.2017 tarihli Daireyi tamamen özelleştirme kapsamına alan kararı 10.03.2019’da iptal ettiklerini belirtti. Bağzıbağlı konuşmasına “Daireyi alt yapı ve üst yapı olacak şekilde ayırarak, üst yapıyı kamu-özel iş birliğine çevirecek ön rapor hazırlama kararı alındı. 22.8 Milyon TL’lik yatırım kaynağı ayırıyoruz” şeklinde devam etti. Sunuma soru cevap bölümü ile devam edildi.

Editör: TE Bilisim