Meclis Başkanı Zorlu Töre, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerini kabul etti.

Töre konuşmasında, Atatürk’ü bir ömür boyu anmak ve yaşatmak gerektiğini dile getirdi. Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh, Kıbrıs’ta barış dünyada barış” sloganının çok söylendiğini kaydeden Töre, anlaşma yapılacak diye devletten, milli egemenlikten ve topraktan vaz geçilemeyeceğini vurguladı.

Atatürk’ün bağımsızlığı ilan edip Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduktan sonra barış olması için tüm dünyaya mesaj gönderdiğini anlatan Töre, 1974 Mutlu Barış Hareketi ile adaya barış geldiğini fakat bir anlaşma yapılamadığını söyledi.

Töre sözlerine şöyle devam etti:

“Biz burada devlet sahibiyiz. Devlet önemlidir. Devleti korumak ve yaşatmak fevkalade önemlidir. Kıbrıs Türk halkı süz gençlere güvenecektir. KKTC’ye sahip çıkacağız ancak Atatürk, Rauf Denktaş ve Dr. Küçük’ün ve Aziz Şehitlerimizin ruhları o zaman ruhları şad olur. Yaşasın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Atatürkçü düşünce, yaşasın Atatürk’ün ilkeleri.”     

Konuşmanın ardından Töre, Rauf Raif Denktaş’ın yazdığı “Benim iki bayrağım var” isimli şiirini yazan çerçeveyi Milli Eğitim Bakanlığı temsilcisi Levent Ilgın’a verdi.

Ilgın da konuşmasında, Meclis Başkanı Zorlu Töre’yi yarın düzenlenecek kortej yürüyüşüne davet etti.

Tören görüşmenin ardından gençlerle anı fotoğrafı çektirdi.