KIBRIS GENÇ TV-ÖZEL HABER

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya, Kıbrıs Genç TV'de yayınlanan Muazzez Gazihan’ın hazırlayıp sunduğu Gündem Özel programına telefon ile bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Yalınkaya, koronavirüs salgını sürecinde belediyelerin sarf ettiği enerjiye özellikle risk grubunda olmalarına dikkat çekerek, tüm belediye çalışanlarına Koronavirüs test’i yapılması gerektiğini söyledi.

Yalınkaya, “belediyeler bitip tükenmek üzere bütçeleri de çalışanın psikolojisi de bitip tükeniyor, devlet eliyle bütçeleri biten belediyelerin ve duyarlı kesimlerden gelen yardımların da azalmasıyla hepimizi çok zor bir süreç bekliyor” değerlendirmesinde bulundu.

İş insanları ve sivil toplum örgütlerinden gelen yardımların azaldığına dikkat çekerek, “belediyelerin de bu gıda paketlerini alıp hazırlamakta güçlük çekeceği aşikârdır bu nedenledir ki ihtiyaçlı insanlarımızın mağduriyetleri  daha da artacaktır” şeklinde konuştu.

Özellikle,”gıda yardımları da bu sebeplerden dolayı da ilerleyen günlerde ihtiyaçlı insanlarımızı daha da mağdur edeceği kaçınılmaz bir gerçektir” dedi.

“Kimse bu söylediğimi tehdit olarak algılamasın diyen Yalınkaya, “Eğer bir belediye çalışanımızda virüs vakası pozitif çıkarsa,o zamanda biz sahada çalışan eleman getirtmekte güçlük çekeceyiz, bunun mağduriyetini de halkımız yaşayacaktır açıklamasında bulundu.

Son günlerde yaşanan ve ülkenin gündemini gereksizce meşgül eden Cumhurbaşkanı ve Başkan'ın ilaç  sevkiyatı konusunda ki tartışmalara da değinerek "bizler bu süreçte herkese toğlum sağlığı için hangi katkıyı ne şekilde koymuşsa teşekkür ederiz,Cumhurbaşkanımızın da girişimiyle bu ilaçlar ne şekilde getirildiği değil önemli olan getirildiğidir" diyerek bu olaydan ötürü üzlerek söyledğini  belirterek "bu virüs insanımıza bulaşırken, siyasetimiz de virüse bulaşmıştır” ifadelerini kullandı.

Yalınkaya, bütün kesimlerin bir araya gelip toplumsal seferberlik yapılması gerektiğine dikkat çekti; “Eğer yapılmazsa kriz derinleşecek ve sosyal patlama kaçınılmaz olacak” dedi. Yalınkaya, bu çağrıyı aslında bizim değil hükümetin yapması gerekir şeklinde konuştu.

Yalınkaya, “biz bütün belediye çalışanlarına test yapılmasını istedik ve istiyoruz Lefkoşa Türk Belediyesinden başlayacakları bilgisini aldık ve yaklaşık 400 kusur çalışanımıza test yapılacağı ve bu çalışmaların sürdüğününbiliyoruz şu anda da beklemedeyiz” dedi.

Sosyal medya da ki paylaşımını da yineleyerek “ne yazık ki sadece UBP'li ve bağımsız belediyelerin çalışanlarına test yapıldığını da programda bir kez daha vurguladı. Yalınkaya “onlarda çalışanımızdır ama bu bir rastlantı olmamalıdır”dedi

Bu süreç açısından en riskli alanlardan çalışan emekçilerimizözelikle insanlarla temas halinde olanlar ve zor koşullarda çalışmaya devam eden çalışanlarımızın büyük kaygıları var dedi. Emekçilerimiz, evlerine gittikleri zaman eşlerine, çocuklarına yakınlaşmaktan, eğer hastalık taşıyorlarsa onlara da bulaştırmaktan korku ve endişe içerisinde olduklarını kaydederek sadece belediye çalışanlarına değil tüm risk grubunda olan sağlık çalışanlarına, polislerimize, sivil savunmaya ve basın emekçilerine de test yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Editör: TE Bilisim