İSTİFALAR İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA SUNULDU

 

Girdiği mali krizden çıkamayan Yenierenköy Belediyesi’nde dün akşam alınan istifa kararının ardından Mehmet Kadı, Yenierenköy Belediye Başkan Vekilliğinden istifa dilekçesini, 10 meclis üyesinin istifa dilekçesi ve belediye binasının anahtarıyla birlikte, İçişleri Bakanlığı Yerel Yönetimler Müdürü Türel Öksüzoğlu’na verdi.

 

 

 

Yenierenköy Belediye Başkan Vekili Mehmet Kadı ve 10 belediye meclis üyesi, belediyedeki mali sorunların aşılmaması gerekçesiyle topluca istifa etme kararı aldı. Kararın ardından Kadı, istifa dilekçelerini, belediye binasının anahtarıyla birlikte, İçişleri Bakanlığı Yerel Yönetimler Müdürü Türel Öksüzoğlu’na verdi.

 

 

 

Yerel Yönetimler Müdürü Türel Öksüzoğlu, Yenierenköy’de personel giderlerinin, yerel gelirler ve devlet katkı payından daha çok olduğundan gelinen noktanın beklenen bir sonuç olduğunu söyledi.

 

Konunun bakanlığın gündeminde olduğuna dikkat çeken Öksüzoğlu, bundan sonra ne yapılacağıyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu’ndan gelecek değerlendirmenin ardından Hükümetin bir karar alacağını söyledi.

 

Yenierenköy Belediye Başkan Vekili Mehmet Kadı, belediyenin 112 çalışanın bulunduğunu, aylık maaş giderinin yaklaşık 400 bin TL olduğunu, bu ay devletten alınan 417 bin TL’lik katkıdan, belediyenin muhtelif borçları için yapılan kesintiden sonra banka hesabına 41 bin TL düştüğünü, yerel gelirlerin de düşük olmasından dolayı çalışanın maaşlarının ödenmesinin mümkün olmadığını anlattı. Kadı, belediye personeline iş yaptıramadığını, bunun da belediyedeki en ciddi sorunlardan olduğunu ifade etti.

 

Kadı ayrıca, süreç içerisinde yeni alacaklıların ortaya çıktığını, Yenierenköy Kooperatifi’nin 3 milyon TL kredi borcu için belediyeye dava açtığını, bir benzin istasyonuna 342 bin TL yakıt borcu bulunduğunu, borçların eskiye dayandığını söyledi. Uzun yıllardır mali sorunlar yaşayan Yenierenköy Belediyesi’nde Haziran 2014’teki seçimde başkanlığa seçilen Mesut Yıkıcı, Ağustos 2016’da istifa etmiş, ardından en yaşlı meclis üyesi sıfatıyla Mehmet Kadı vekaleten başkanlık görevine getirilmişti.  

 

 

 

Editör: TE Bilisim