Cumhurbaşkanı Mustafa Akıcnı Başbakanlık açıklaması sonrasında kinayeli bir açıklama yaptı.Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı,  Güneyden gelen ilaçların "Cumhurbaşkanlığı- Lefkoşa Türk Belediyesi işbirliği ile yasal olmayan yollardan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geçirildiği" iddiasına yanıt vererek, Başbakanlık açıklamasıyla yaptığımız işin ne büyük bir kaçaklık olduğunu öğrenmiş bulunmaktaydayız" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Akıncı, Başbakan Ersin Tatar'ı suç duyurusunun ardından haklarında işlem yapmaya çağırdı.

HALKIMIZA DUYURU

İki toplumlu sağlık komitesinin eşbaşkanları arasında yürütülen rutin iletişim çerçevesinde, daha önce de uygulanan yöntem uyarınca, bir miktar ilaç ve korunma giysisi, bugün komitenin Kıbrıs Türk kanadınca iletilen talep doğrultusunda Cumhurbaşkanlığınca belediyeden sağlanan destekle temin edilerek istenen yere teslim edilmiştir.

Başbakanlık açıklamasıyla yaptığımız işin ne büyük bir kaçakçılık suçu olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Başbakanın suç duyurusunun ardından sevgili Harmancı ile birlikte hakkımızda işlem yapılmasını bekliyoruz. Sağlıkla kalın.

Ne olmuştu?

Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı’nda faaliyet gösteren “İki Toplumlu Sağlık Komitesi” tarafından güneyden sağlanan ilaç ve malzemelerin yasal olmayan yollardan kuzeye geçirildiğinin saptandığını kaydetti.

Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı’nda faaliyet gösteren “İki Toplumlu Sağlık Komitesi” tarafından güneyden sağlanan ilaç ve malzemelerin Cumhurbaşkanlığı- Lefkoşa Türk Belediyesi işbirliği ile yasal olmayan yollardan kuzeye geçirildiğinin saptandığını kaydetti.

HABERİN DETAYI:

https://www.kibrisgenctv.com/kibris/guneyden-saglanan-ilaclar-yasal-olmayan-yollarla-kktcye-gecirildi-h67738.html

Editör: TE Bilisim